Overslaan en naar de inhoud gaan

1ste kleuterklas

Ellen Schokkaert

Leerkracht peuterklas Leerkracht 1ste kleuterklas

Chloë Van Keymeulen

Leerkracht peuterklas Leerkracht 1ste kleuterklas

Welkom in de groene Annaklas

Ik ben juf Ellen en geef les aan de Anna klas. 
Anna, onze klaspop, en ik heten jullie welkom in de 1ste en 2de kleuterklas.


Samen met mijn man en onze twee zonen woon ik in Aalst. Onze beestenboel maakt ons gezinnetje compleet.
In mijn vrije tijd puzzel ik graag, speel gezelschapspellen en kan ik genieten van een goed boek. Ook ben ik vaak achter mijn computer te vinden, op zoek naar leuke activiteiten voor in onze klas. Elke vakantie veranderd mijn bureau thuis dan ook in een slagveld met voorbereidingen, knutselprojecten, en ideeën voor mijn klasje.

Juf worden was mijn kinderdroom. Al van kleins af aan vertelde ik tegen iedereen: later word ik JUF!  Ik ging wiskunde geven, of kleuterjuf worden. Hoewel ik van wiskunde hield, hield ik nog meer van kleine kinderen.
Ondertussen zijn we al heel wat jaren later en weet ik dat ik toen de juiste beslissing nam, want ik ga nog elke morgen met evenveel plezier naar mijn klas. 

Ik hou van werken met kleuters omdat ze zo spontaan en eerlijk zijn. Het is mooi om te zien hoe mijn kleuters evolueren doorheen het schooljaar. Ze zien opgroeien heeft iets magische en dat ik hieraan mag bijdragen, geeft me heel veel voldoening.

Samen met klaspop Anna en knuffel konijn gaan we elke dag op verkenning in de grote wereld. Het is prachtig om te zien hoe kleuters met hun pretoogjes een nieuw thema of project induiken. En als we die oogjes ook nog eens groot kunnen laten worden van verwondering, dan is mijn missie voor die dag geslaagd.

Ik hoop dat als de kleuters later groot zijn, ze met plezier terugdenken aan hun tijd in de Anna klas.

Links